Український торт найкращий!
На Мiжнародному конкурсi тортiв в Польшi , торт з України зайняв 1-ше мiсце !!! Власниця львівської кондитерської Роксолана Плахтій виборола перше місце на виставці «Sweet Expo» у Варшаві.
На Мiжнародному конкурсi тортiв в Польшi , торт з України зайняв 1-ше мiсце !!! Власниця львівської кондитерської Роксолана Плахтій виборола перше місце на виставці «Sweet Expo» у Варшаві.
Учасниця з України представила суддям торт, який готували два місяці – від задуму і проектування макету до вибору технік випічки і декору. Оцінювали солодкі вироби за 1600 критеріями. Переможниця розповіла, що всі фігурки були їстівні, їх робили без використання штучних харчових компонентів. В українському торті використали 12 складних технік оздоблення – малюнки, ручна ліпнина фігурок, для яких створили особливу цукрову масу, покриття карамеллю, перехід з малюнка у 3D-фігуру, переходи кольору
. Одна із головних вимог конкурсу – щоб рецептуру торту можна було відтворити у домашніх умовах. Для конкурсу треба було виготовити окремо їстівний торт і окремо – макет, причому їстівний мав містити елементи макету і повторювати його стилістику.
Польські судді також оцінювали ідею торту і тематику композиції. В українському торті було чотири різні коржі і три креми: мигдалевий, класичний горіховий на основі грецьких горіхів та ще один – із додаванням львівської кави.
Конкурсний торт важив 1,5 кілограми, він їхав на оцінювання зі Львова до Варшави. Кондитер прикрашала його на місці. Перше місце забезпечило українській майстрині суддівське місце у конкурсі наступного року.